Cilla Lundström

                                            

Jag är mångsysslare sedan några år tillbaka. Under vår och sommar vistas jag helst utomhus; på skutan Johanna, ön Tranholmen som jag bor på, med trädvård, trädgårdsrådgivning och husbygge. Under höst och vinter ägnar jag mesta tiden åt samhällsengagemang; undersöker och skriver, lägger upp kampanjer, föreläser och håller tal. Ibland sticker jag emellan med översättningar och bildspel.

Internationellt samarbete, mänskliga rättigheter, yttrandefrihet och säkerhetspolitik är ämnen som engagerat mig hela livet. Jag har i stort sett alltid yrkesarbetat i organisationer som haft detta som sina huvudfrågor. De senare åren har jag kommit att arbeta med yttrandefrihet på internet, med inriktning på områden i världen där varken infrastruktur eller yttrandefrihet är självklar.

Från 2001 kommer min huvudsyssla sommartid bli chartersegling med skutan Johanna av Stockholm. Under några år har jag ägnat vintertid till att bygga om skutan så att hon är anpassad för chartersegling. Hösten och vintern 2001 kommer jag att ägna mig åt att undersöka och publicera frågor som jag länge velat uppmärksamma.

I alla brancher krävs det personligt engagemang för att verksamheten ska fungera. I föreningslivet kalls det ideellt arbete, i företagsvärlden kallas det flit. Mina jobbtimmar är ibland avlönade, ibland inte – men de bidrar till ett rikt liv!

 

 Arbetslänkar:

Juniper AB

Adoptionstipset

Fruktträdstipset

Grävande Journalister

APC, Association for Progressive Communications

GILC; Global Internet Liberty Campaign

Svenska Freds- och Skiljedomsföreningen

Human Rights Watch

Amnesty International

Svenska Naturskyddsföreningen

Sveriges Pomologiska Sällskap

 

Släkt och vänner:

Tranholmens hemsida

Ingenjör Lundströms Experiment

Farbror Henrik Lundströms familjesida

Avigsidan

Kusinen Erik Lundströms hemsida